18. јул 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo 88,9 FM

Kvalifikacioni Coca-Cola kup u Kučevu

Plazma Sportske igre mladih u saradnji sa Sportskim savezom Kučevo u petak 05.Aprila sa početkom u 10 h, u Sportskoj hali OŠ „Ugrin Branković“ u Kučevu, organizuju  Turnir u malom fudbalu Coca- Cola kup.  

Na turniru će ućestvovati  učenici  iz osnovnih škola sa teritorije opštine Kučevo. Ovo je prvi put da  Plazma SIM organizuju  Coca -Cola kup u Kučevu.

 Coca- Cola kup turnir  se održava u konkurenciji devojčica i dečaka, uzrasta 2008. i mladji. Prvoplasirane ekipe sa ovih takmičenja stiču pravo nastupa na regionalnom finalu Plazma Sportskih igara mladih u Požarevcu.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnije amatersko takmičenje mladih u Evropi koje se organizuje od 1996. godine.

Plazma Sportske igre mladih  su kroz 27 godina delovanja obogatile živote mnogih generacija, a od osnivanja 1996. godine na Igrama je učestvovalo više od 2,7 miliona dece i mladih. Iako se radi o amaterskim takmičenjima za decu i mlade (od 6 do 18 godina), organizovana su na profesionalnom nivou u 10 sportskih disciplina (fudbal, košarka, odbojka, odbojka na pesku, kros, trka na 60 metara, tenis, rukomet, šah i stoni tenis).

Želja sportskog saveza Kučevo je da sledeće godine u Kučevu organizuju takmičenja iz svih  sportskih disciplina koje su zastupljene u okviru Sportskih igara mladih.

U fokusu igara je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. Priliku učešća imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno.

Rad i rezultate SIM  podržavaju i brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.