2. мај 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

 POTRAGA ZA MALENOM DANKOM (2) UŠLA U 7. DAN! Snimak iz Beča digao Srbiju na noge, gleda se svaki detalj! Šta dosad znamo

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko polje, ušla je u sedmi dan.

Na građane Srbije koji s nesmanjenim interesovanjem i velikom strepnjom prate slučaj nestale devojčice iz časa u čas, ogroman utisak ostavio je snimak iz Beča na kojem se, u pratnji dve Rumunke, vidi devojčica koja neverovatno izgledom i uzrastom podseća na malu Danku.

Srpska policija odmah se bacila na novi trag jer se nijedan pa i najmanji ne prepušta slučaju a raspisana je i međunarodna potraga za malenom iz Srbije – Interpolova žuta poternica.

U trenutku nestanka, malena Danka imala je kosicu vezanu u repić, ljubičaste pantalonice, cuclu i maslinasto zelenu šarenu jaknicu. Malena ima smeđu kosu i smeđe oči a visoka je oko 85 centimetara.

Ekipa Kurira je na terenu, a ukoliko vidite malu Danku ili imate bilo kakvo saznanje o tome gde se nalazi hitno pozovite 192 i odmah obavestite policiju!

Pojavio se snimak devojčice u Beču koja podseća na Danku (2)

Bečka policija se uključila u istragu.

Interpol se uključio u potragu za Dankom.

Apele svim našim ljudima koji žive i rade u Beču uputili MUP Srbije i Ambasada Srbije u Austriji.

U istragu o nestanku Danke uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dve Rumunke sa devojčicom koja podseća na Danku. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. U međuvremenu, Interpol je objavio međunarodnu potragu.

Novi detalji iz istrage o kojima Srbija bruji

Major policije Bojana Otović Pjanović koja je sinoć govorila u Hit Tvitu o nestanku Danke Ilić (2) rekla je u kom pravcu se dalje ide sa potragom za nestalom devojčicom, a dotakla se i snimka iz Beča.

Snimak koji je u Beču napravio Srbin koji živi i radi u austrijskoj prestonici i na kojem se vidi devojčica za koju se proverava da li je reč o dvogodišnjoj Danki Ilić, čiji je nestanak prijavljen 26. marta u Boru, uzburkao je srpsku javnost! Devojčica sa snimka bila je u pratnji dve žene koje su, kako tvrdi autor snimka, pričale na rumunskom jeziku!

Srpska policija je u noći između subote i nedelje dobila mejl iz Beča u kojem naš državljanin navodi da je video devojčicu koja neverovatno liči na Danku Ilić. On je u mejlu opisao i scenu kojoj je prisustvovao.

Detaljan opis male Danke, po ovome ćete je prepoznati

Kako piše na sajtu Interpola, devojčica ima bradavicu, viseću, dužine oko 1cm na resici levog uha, na strani ka licu, i mladež na nadlaktici leve ruke, sa spoljne strane ka leđima, nepravilnog oblika u boji za nijansu tamnijoj od boje kože.

Bečka policija potvrdila je da je državljanin Srbije koji živi u Beču rekao da je u subotu uveče oko 20 časova na tramvajskoj stanici u centru Beča video dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji, u pratnji dve žene.

On je potom kontaktirao srpske vlasti. Oni su se obratili bečkoj policiji sa zahtevom za istragu.

”Svedok je dao izjavu i obezbeđen je snimak koji je on sam napravio. Čovek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala devojčica, predmet su istrage koja je u toku”, saopštio je portparol bečke policije Markus Ditrih.

Apel naše ambasade u Austriji

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić (2) iz Bora odmah jave srpskoj ili austrijskoj policiji.

Kako su naveli na svom nalogu na društvenoj mreži Iks, građani mogu dojaviti informaciju na sledeće brojeve telefona: 133 za MUP Austrije, +436677704145 Ambasada Srbije u Austriji i 192 MUP Srbije.

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije.

Izvor: Kurir.rs