29. април 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

Аудиција за музичко такмичење „Ритам Европе“ 18. априла у Центру за културу Кучево

АУДИЦИЈА ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ У ЧЕТВРТАК 18.04. 2024. У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ “ДРАГАН КЕЦМАН” У 12 ЧАСОВА.

“Ритам Европе” је највеће омладинско музичко такмичење у земљи, намењено такмичарима узраста од 14 до 21 године, омладини целе Србије, која су врхунског талента за певање и плес. Подршку омладини Србије кроз овај телевизијски формат највећи ове врсте у земљи дају и амбасадори земаља Европе, Европске уније, Аустралије и Израела. Програм “Ритам Европе” ће се у 2024. години емитовати уживо на телевизији са националном покривеношћу као и сваке године. Ово је једини телевизијски фестивал овог карактера у региону.
Одабрани ће имати прилику да свој врхунски таленат за певање и плес усавршавају током вишемесечних припрема, са тренерима гласа као и уметничким директорима сценског перформанса програма „Ритам Европе“.
Победник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника телевизијског програма „Ритам Европе“ и гледалаца који гласају путем СМС-а, а само финале телевизијског преноса биће емитовано у директном преносу на телевизији са националном покривеношћу. Све пропозиције такмичења налазе се на сајту www.theeurope.eu.

Управо, из тог разлога круцијално је да школе, културно уметничка друштва, диригенти хорова, уметнички директори и други из света плеса и музике схвате „Ритам Европе“ не као свога конкурента но као још једну прилику где ће се млади Србије промовисати и селектују најквалитетнију омладину за аудицију, како би од најбољих продукција програма “Ритам Европе” одабрала најбоље који ће бранити боје своје општине и једне амбасаде која им буде
додељена од стране организатора телевизијског преноса.
Омладина се може пријавити слањем поруке на инстаграм налогу @rhythm_of_europe или број телефона +381606555013. Омладина која се пријављују за певање и плес треба да пошаљу пријаву која треба да садржи њихово име и презиме, годину рођења, град из којег долазе. Уколико се пријављују као плесна група, могу се пријавити са једног налога тако што ће у поруци написати све ове податке за сваког од члана групе. Плесачи са собом на флешу (УСБ) треба да понесу музику уз коју ће играти и плесати. Уколико из било којих
разлога нису у могућности да се пријаве, могу се појавити на самој аудицији у свом граду И представити свој таленат у песми или плесу.