27. април 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

Драгана Костић Милутиновић најбоља глумица Другог фестивала глумаца аматера Кучево 2024. године

Март месец постаје традиционално време када кучевљани имају прилику да уживају у благодатима позоришне уметности – већ другу годину за редом. У марту се на „даскама које живот значе“ Центра за културу „Драган Кецман“ одржава Фестивал глумаца аматера. На репертоару овогодишњег, Другог фестивала глумаца аматера Кучево 2024. било је укупно шест представа театара из Малог Црнића, Пожаревца, Јагодине, Костолца, Деспотовца и Великог Градишта. Представе су биле изузетног квалитета, чему су итекако заслужни и сами глумци-аматери (мада се по њиховом извођењу то не би рекло).

По одлуци жирија у саставу Миодраг Винкић – Лика председник, Александра Петровић и Санела Анкић као чланови, Плакета за најбоље глумачко остварење на фестивалу припала је Драгани Костић Милутиновић која је бриљирала у представи „Иза божијих леђа“ у улози Јуле (ОАП „Бранислав Нушић“Мало Црниће), друго место припало је Марији Д. Стефановић (Градско позориште  Јагодина), а треће Немањи Радивојевићу (Ресава театар Деспотовац).

За најбољег глумца ветерана проглашена је Марина Милићевић (Позориште „Жанка Стокић“из Великог Градишта), за најбољег младог глумца Теа Пућо (Позориште Castellum Костолац), за најбољу епизодну улогу Марија Перић (Позориште „Миливоје Живановић“ Пожаревац). За младе наде проглашени су Горан Стојадиновић и Ленка Дрндаревић (Позориште „Жанка Стокић“из Великог Градишта).

Награде је уручила  директора Центра за културу „Драган Кецман“ Марија Коцић.