27. април 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

Спектакуларан концерт Фолклорног ансамбла Центра за културу „Драган Кецман“

У препуној сали Центра за културу “Драган Кецман” синоћ, 29.12.2023. године, је одржан годишњи концерт Фолклорног ансамбла Центра за културу „Драган Кецман“.

Сала је била мала да прими све посетиоце који су желели да присуствују концерту, јер оно што су приказали чланови Фолклорног ансамбла било је једноставно речено, величанствено – игра, песма, кореографија, сценографија, професионалност наступа, публика.

Фолклораши свих узраста играли су најлепше традиционалне игре. Концерт је отворио Први извођачки ансамбл са сплетом влашких игара из околине Кучева „Фај фећице“.

У наставку програма наступили су: Деца из школице фолклора РабровоЖенска певачка група извођачког ансамбла са песмама „Прели прело“, „Мој Драгане, не гледај високо“, „Ситан камен до камена“, „Деда и унук“. Средњи дечији ансамбл Раброво Давид Анђелић – хармоникаБиљана Маријоковић отпевала је песму „Српкиња је мене мајка родила“, Старији дечији ансамбл представио се са Влашким играма и играма из Поморовља и Шумадије, Млађи дечији ансамбл Кучево – представио се сплетом дечијим народним играма, Алекса Лацковић – виолина.

Први ансамбл извео је кореографију „Ој овчаре бели јаганчаре“, затим Рекреативни ансамбл представио се сплетом Влашких игара и песмом, Ален Стојиловић – хармоника. У наставку програма наступио је орекестар на челу са Милошем Јовићем и члановима Ансамбла Сербика, под  управом чувеног виолинисте Новице Стојимировића који су се представили сплетом народних мелодија.

Финале концерта припало је члановима Извођачког ансамбла. Мушка група певача изводи „Зумбалицу“, а Женска група пева  „Ангелино момо“ и  „Гугутка гука во соје“. За сам крај концерта на одушевљење публике, Извођачки ансамбл премијерно је извео нову кореографију – Сплет игара из Врањског поља.