6. мај 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

Обавештење о одржавању летње акције добровољног давања крви

Обавештавамо Вас да се овогодишња летња акција добровољног давања крви у општини Кучево, одржава у среду, 19. јула , у просторијама Црвеног крста Кучево, улица Жике Поповића б.б. у времену од 09,оо до 15,оо часова.
Ова Акција је јако важна, обзиром да се лети због годишњих одмора смањује број добровољних давалаца на акцијама.
Због тога је неопходно да и у овом летњем периоду обезбедимо што већи број давалаца, јер упркос високим температурама и годишњим одморима, људи се разбољевају, неопходне операције се и даље раде, и крв је свакодневно потребна. Свако ко се осећа здраво и нема температуру, прехладу или кашаљ, може се јавити лекарској екипи на Акцији, која ће проценити способност сваког понаособ да ли може или не да да крв у датом тренутку.
И овом приликом Црвени крст Кучево се обраћа представницима локалне самоуправе, директорима јавних и приватних предузећа и установа, са апелом, да позову грађане по месним заједницама, као и запослене у својим срединама, да се одазову позиву на ову хуману Акцију, и добровољно дају крв, као и много пута до сада.
Молимо и средства јавног информисања, да адекватно обавесте јавност и локално становништво о одржавању Акције.
Активност добровољног давалаштва крви регулисана је Законом о Црвеном крсту Србије (чл.7.) као једно од јавних овлашћења („Црвени крст Србије учествује у популарисању добровољног давалаштва крви и ,у сарадњи са службама и здравственим установама за трансфузију крви, учествују у организовању акција добровољног давња крви“).
Надамо се да ћемо заједничким ангажовањем успети да мотивишемо запослене и грађане да се у што већем броју одазову нашем позиву за ову, као и све наредне акције.
Захваљујемо се на сарадњи.

Црвени крст Кучево