29. април 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

Oтворена 55. Смотра „Хомољских мотива“ БиблиоСалоном

У среду 31. маја, од 19 часова у читаоници библиотеке “Никола Сикимић Максим” одржан је БиблиоСалон, којим  је званично и отворена 55. Смотра „Хомољски мотиви”.

Публици се прво обратила Јована Дишић, уредник БиблиоСалона и директор библиотеке „Никола Сикимић Максим“. Јована Дишић у свом обраћању поздравила је присутне и напоменула да је библиотеци припала велика част отварајући смотру у години када и библиотека у Кучеву прославља јубилеј 150. година од оснивања.

Председник општине Кучево др Иван Рајичић се такође обратио пред великим бројем званица, међу којима су били и челни људи локалне самоуправе, председник скупштине Бранко М.Кецман, директорка Центра за културу Марија Коцић и многобројни гости.

Председник општине др Иван Рајичић истакао је то колико се Кучево у последње време истиче на културној мапи Србије.  Посебно је похвалио рад  библиотеке са децом  ПУ „Лане”, као и рад са свим корисницима услуга библиотеке. 


Проф. Др Бошко Сувајдзић је редовни професор на катедри за народну књижевност Филолошког факултета, Универзитета у Београду. Велика је част била да чујемо разговор на тему наше средњовековне књижевности, о Косову, па све до данас.


Очување традиције је оно што је срж манифестације “Хомољски Мотиви” и овај Библиосалон са уваженим Проф. Др Сувајдзићем је с правом имао ту част да отвори 55. смотру.

На самом крају БиблиоСалона , директорка Центра за културу „Драган Кецман” и директорка смотре „Хомољски мотиви“ Марија Коцић уручила је поклон госту Бошку Сувајџићу и прогласила 55. смотру отвореном.