29. април 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

“Uroš je opravdavao dete-ubicu sa Vračara pa je otišao po oružje” – Ujak ranjene devojke otkriva detalje koji su prethodili masakru”

Srbiju su u nedelji koja je iza nas zadesila dva užasna događaja: prvo je u sredu ujutru maloletni K. K. (13) ubio 8 đaka i čuvara u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, a samo dan posle Uroš B. (21) ubio je 8, a ranio 14 osoba, u masakru koji je započeo pored Mladenovca.

Sada se otkriva da su ova dva užasna zločina, po svemu sudeći, na jedan način povezana. Naime, kako je rekao ujak jedne od žrtava Uroša B, horor je počeo baš zbog rasprave ubice sa meštanima, a tema je bila masovno ubistvo u školi na Vračaru.

Kako kaže, čuli su da je Uroš B. bio sa nekim u automobilu kada je otišao da kupi cigarete i došao do ekipe mladih okupljenih kod škole.

– Branio je i opravdavao ovog malog koji je pucao u školi na Vračaru. Rekli su mu da ne može tako da govori. Misle da je to bila kapisla da ode po oružje. Selo je zavijeno u crno. Ljudima pored je zatvorio kuću. Deca su im bila za primer. I sin, i ćerka – dodaje on.

I sin našeg sagovornika, koji ima 12 godina je, kaže, odlazio sa drugarima do škole.

– Mogao je on da bude tamo. Ne znam ni da li da šaljem dete u školu ili ne. Ekskurziju sam otkazao, ne znam šta može da se desi. Decu su spasili probrani ljudi koji rade u Hitnoj pomoći. Pobijena su deca na pasji način. Priča se i da je ubio suačesnika, ali to niko ne zna – kaže ujak. Deca su sinoć, kaže, izlazila da ispred škole pale sveće.

– Da je moje dete stradalo moji bi morali da me ubiju, ne bih mogao da izdržim. Rekao sam policiji da se samo molim bogu da ga ne hapse, jer njemu popravke nema – zaključuje ujak.

Izvor: Telegraf