26. април 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

Центар за културу “Драган Кецман” Кучево вас позива у понедељак, 10. априла 2023. године  у 20 часова, да погледате позоришну представу „БИТИ ЧОВЕК

У сусрет Ускрсу, највећем хришћанском празнику,  Центар за културу “Драган Кецман” Кучево вас позива у понедељак, 10. априла 2023. године  у 20 часова, да погледате позоришну представу „БИТИ ЧОВЕК ( Патријарх Павле међу људима и нељудима)“.

П р е д с т а в а
БИТИ ЧОВЕК

Са извора мудрости блаженопочившег Патријарха Павла сваки човек могао је да се напаја. Својим очинским односом и бригом према страдалном народу уливао је веру и наду у боље сутра. Управо о томе,о непролазним људским вредностима, смислу живота, смирењу, стрпљењу и одрицању у корист других,о скромности као врхунској хришћанској врлини, о виђењу, разумевању и тумачењу дешавања из свакодневног живота народа и блаженопочившег Патријарха Павла говори дуодрама ”Будимо људи”. Дуодрама ”Будимо људи” нас подсећа на вечну борбу добра и зла и о крајњој победи добра над злом, о могућностима духовног узрастања и када је најтеже! Ово је прича о вољеном српском патријарху чији се лик пројектовао на цео један народ у изузетно тешким временима.Тачније, ово је прича о једном великом,скромном човеку и једном народу који су узајамно били и остали недељиво и нераскидиво духовно повезани!

Улаз бесплатан.

Центар за културу “Драган Кецман” Кучево, апелује на гледаоце да не доносе храну и пиће на позоришну представу  и да не доводе малу децу, представа није за децу.