29. април 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

Veće usvojilo Konačnu rang listu privrednih subjekata za program energetske sanacije i Izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-jun

Opštinsko veće kome je predsedavao dr Ivan Rajičić, održalo je u Svečanoj sali Skupštine opštine Kučevo svoju 25. ovogodišeu sednicu na kojoj je bilo tridesetak tačaka. Najznačajnije su svakako one koje se odnose na davanje saglasnosti i prosleđivanje Skupštinina konačno usvajanje Izveštaja o izvršenju opštinskog budžeta za period januar-jun 2022. godine. U obrazloženju Izveštaja stoji , između ostalog i da ukupno istvareni prihodi i primanja budžeta iznose 259,4 miliona dinara, a ukupno izvršeni rashoda iznose 252,7 miliona. Stanje na računu budžeta 30. juna 2022. godine iznosilo je 30,9 miliona dinara. Procenat ostvarenja prihoda je 47,07% a rashoda 43,10%. U ovom periodu ostvaren je suficit od 10,7 miliona dinara.

„Uprkos izuzetno teškim okolnostima, i kada se mnoge druge lokalne samouprave suočavaju sa blokiranim računima, za naše javne finansije se može reći da su izuzetno stabilne, najviše zahvaljujući odgovornoj i domaćinskoj politici kojeu sprovodimo“, rekao je dr Rajičić i dodao“ najznačajnija stavka je povećanje poreza na zarade, što je rezultat trenda povećanja zaposlenosti u našoj opštini, na šta smo najviše, i sa razlogom, ponosni !“

Set tačaka odnosio se na poslovanje Predškolske ustanove „Lane“ koja je, zbog izmenjenih zakonskih propisa i pojedinih promena morala da usaglasi i svoja akta ( utvrđivanje ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja, korišćenje kolektivnog godišnjeg odmora zaposlenih u objektu „Cvrčak“ u Rabrovu, novi pravilnici o sistematizaciji i radu kao i izmene i dopune Statuta).

Veće je usvojilo i konačnu rang listu privrednih subjekata kojima se građani mogu obratiti u vezi nabavke materijala iz programa energetske sanacije a kao i Javne pozive za program energetske sanacije građana i za program energetske sanacijeobjekata-solarni paneli za privredne subjekte. Usvojena je i inicijativa za pokretanje izrade urbanističkog projekta za Staro groblje i Izveštaj o radu Crvenog krsta Kučevo za period 01.01.-30.06.2022.

Na dnevnom redu je bilo i više različitih zahteva i molbi pojedinih udruženja i fizičkih lica po različitim osnovbama ( naknada štete zbog ujeda pasa lutalica, zahtev za raskidom ili produženjem ugovora o zakupa pojedinih poslovnih prostora na više destinacija u opštini itd).

Info: E-Kucevo