20. јун 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

Predškolska ustanova „Lane“ iz Kučeva obeležila je četiri decenije postojanja i uspešnog rada

U holu Centra za kulturu „Dragan Kecman“ prisutni su prvo odgledali film o postajanju i radu PU “Lane“ u proteklih 40 godina, u režiji Miodraga Vinkića, a onda je direktorka Biljana Kecman najzaslužnijim pojedincima i ustanovama uručila povelje i zahvalnice.

Povelje su dobili: prva direktorka vrtića Branka Jeremić, prva vaspitačica vrtića Elizabeta Ungurjanović, prva medicinska sestra-vaspitač Snežana Đorđević, Svetlana Stanojević koja poslednjih 40 godina radi kao vaspitačica u vrtiću i predsednik opštine Kučevo dr Ivan Rajičić.

Nakon dodele nagrada usledio je nastup dece iz sva tri objekta PU „Lane“, a potom su se prisutnima obratili direktorka ustanove i Ivan Rajičić, predsednik opštine Kučevo.

Kecman je u svom govoru istakla da je ponosna što su prethodnih godina radili na osavremenjavanju i modernizaciji vrtića, a sve u cilju kako bi stvorili podsticajnu sredinu za igru i učenje dece.

“Od septembra 2022. godine Predškolska ustanova „Lane“ je započela primenu  koncepcije novih osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja koja je zasnovana na savremenim teorijskim saznanjima, međunarodnim dokumentima obrazovne politike, primerima kvalitetne inkluzivne prakse i programima predškolskog vaspitanja i obrazovanja u svetu. Zadovoljstvo mi je što je meni kao direktoru pripala čast da sa svojim stručnim timom vodim zaposlene kroz proces promena i implementacije novih osnova programa „Godine uzleta“kazala je Kecman i naglasila da je ponosna što je ustanova na čijem je čelu prepoznatljiva po sjajnim primerima dobre prakse i iskoracima ka novim osnovama programa.

Rajičić je podsetio da je lokalna samouprava u martu ove godine donela odluku da od 1. septembra boravak dece u svim odeljenjima vrtića Lane bude besplatan.

“Veoma smo svi ponosni što smo uspeli da donesemo jednu takvu odluku čime smo dokazali da se iskreno zalažemo za našu decu i želju da nas u budućnosti bude još više. Samo su deca garant da jedno mesto ima sigurnu i stabilnu budućnost i da je ulaganje u decu zapravo ulaganje u bolju budućnost svih nas. Sva deca će se jednoga dana, kada budu odrasli, uspešni i pre svega dobri ljudi, uvek rado sećati perioda kada su boravili u vrtiću i to će im uvek buditi najlepše emocije, kao i svima nama koji smo išli u naš vrtić Lane”, istakao je predsednik opštine Kučevo.

Izvor: E-Branicevo