28. март 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

Од данас полицајци у свим школама у Србији

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије Данило Стевандић потврдио је да ће у свим школама у Србији, од данас од осам часова па до краја наставе, бити присутни полицијски службеници.

Стевандић је у изјави за Радио-телевизију Србије (РТС) објаснио да ће од сутра, пре почетка наставе, у свих приближно 1.800 школа, бити присутни полицијски службеници, који ће превентивно деловати да не дође до прекршаја и спречавати њихово извршење.

Он је напоменуо да ће у току ове године МУП запослити нових 1.200 полицијских службеника, чиме ће се обезбедити да свака школа има полицијског службеника који ће бринути о безбедности ученика и запослених.

Према његовим речима, посебан акценат биће стављен и на ученике у саобраћају у зонама школа, као и на откривање ватреног оружја, психоактивних супстанци и друго.

Стевандић је нагласио да ће, осим у зонама школа, у наредном периоду бити појачано ангажовање полицијских службеника на свим јавним местима где се окупља велики број грађана – на трговима, улицама, железничким и аутобуским станицама, спортским приредбама.

Извор: Влада Републике Србије