16. април 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА ПЕНЗИОНЕРСКЕ КАРТИЦЕ

Потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали потврдио је да се од данас приближно 1,7 милиона пензионера у Србији може пријавити за издавање нове пензионерске картице, са којом ће од 1. октобра имати значајне попусте на производе и услуге.

Мали је, гостујући на Радио-телевизији Србије (РТС), објаснио да се пријаве могу извршити на сајту Фонда ПИО (www.pio.rs – https://zpk.trezor.gov.rs/ – https://zpk.trezor.gov.rs/prijava) или у више од 170 филијала овог фонда, где ће службеници помоћи пензионерима и за њих попунити захтеве за издавање картица.

Према његовим речима, картице ће се сукцесивно издавати како буде текла пријава, која је једноставна и брза јер су потребни само основни лични подаци.

Он је рекао да очекује да ће пензионери са овом картицом моћи да купују по нижим ценама у продавницама и супермаркетима, да ће имати попусте на здравствене прегледе, на боравак у бањама, при куповини карата за позориште и тако даље.

Потпредседник Владе је позвао све компаније да се укључе у кампању и омогуће попусте на своје производе и услуге у што већем броју, наводећи да је ово само део активности за пензионере јер им се дугује велика захвалност за терет реформи који су поднели.

Такође, Мали је подсетио на то да су пензије повећане два пута, од 1. новембра 2022. и од 1. јануара 2023. године, што је кумулативно 20,8 одсто раста, и подвукао да ће се са тим наставити и да пензионере очекује још једно двоцифрено повећање.

Извор: Општина Кучево

Извор (цео прилог погледајте овде): https://www.srbija.gov.rs/vest/690537/pocela-prijava-za-penzionerske-kartice.php