20. април 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

SREDA, 15. JUN : IZLOŽBA VLADETE DELETIĆA

U sredu, 15. juna 2022. godine, sa početkom u 19.00 časova u holu Centra za kulturu „Dragan Kecman“ Kučevo održaće se otvaranje likovne izložbe Vladete Deletića pod nazivom „Konceptualnost svesti“.

O izložbi: Stvaralaštvo umetnika pod nazivom „Konceptualnost svesti“ zasniva se na delovanju duhovno, kulturno i intelektualne vrednosti ličnosti, koja je u obavezi da daje na značaju međuljudskim odnosima i odnosima ljudi prema prirodi, slobodi, pravu na život i socijalizaciju. Likovni opus umetnika objašnjava da svest savremenog društva zanemaruje nivo vrednosti kulture življenja i opterećuje duhovno stanje čoveka, koje se opire i kulturom bori, kako za očuvanje sopstvenih vrednosti do granica sreće i zadovoljstva, tako i za pozitivnu svest pojedinca i društva u savremenom svetu. Sakuplja pozitivni otpad, zapisuje i arhivira pozitivne emocije, osećanja, misao, sreću, radost, ljubav, uspomene i sve ono što nam niko ne može i nema prava oduzeti, u knjige i spomenare duše. U svesti koja je poljuljana, u sadašnjem društvu, umetnik insistira da je umerenost, originalnost i jednostavnost realizacije ostvarenja ciljeva, svedena na jasno izgovorene reči.

autoru: Vladeta Deletić je rođen 1958, Požarevcu. Živi i stvara u ateljeu Deltaart u Kostolcu. Samouki slikar, bavi se od ranog detinjstva crtanjem i slikanjem. Član je likovnog kluba pri KUD Kostolac od 1979-1990.god. Osnivač je i predsednik Udruženja likovnih umetnika 2002.godine, u Kostolcu. Imao je preko 350 zajedničkih izložbi i 5 samostalne u zemlji i inostranstvu. Učesnik je mnogih likovnih kolonija, humanitarnih akcija i organizator slikarskih radionica. Na 17.takmičenju slikara metalaca u Trsteniku, osvojio je drugo, a dobitnik je i drugih značajnih priznanja. Član je ULIS „Milena Pavlović Barili“ iz Požarevca i ULS „Spektar“ iz Kostolca.