29. март 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА ВЛАДЕТЕ ДЕЛЕТИЋА

Позивамо вас на још једну у низу ликовних изложби које су одабране на овогодишњем конкурсу наше Галерије савремен уметности.

Изложба се одржава 15. јуна (у среду) 2022. године у 19 часова у дому Културе ”Драган Кецман” у Кучеву.


О аутору: Владета Делетић је рођен 1958, Пожаревцу. Живи и ствара у атељеу Делтаарт у Костолцу. Самоуки сликар, бави се од раног детињства цртањем и сликањем. Члан је ликовног клуба при КУД Костолац од 1979-1990.год. Оснивач је и председник Удружења ликовних уметника 2002.године, у Костолцу. Имао је преко 350 заједничких изложби и 5 самосталне у земљи и иностранству. Учесник је многих ликовних колонија, хуманитарних акција и организатор сликарских радионица. На 17.такмичењу сликара металаца у Трстенику, освојио је друго, а добитник је и других значајних признања. Члан је УЛИС “Милена Павловић Барили” из Пожаревца и УЛС “Спектар” из Костолца.
О изложби: Стваралаштво уметника под називом “Концептуалност свести” заснива се на деловању духовно, културно и интелектуалне вредности личности, која је у обавези да даје на значају међуљудским односима и односима људи према природи, слободи, праву на живот и социјализацију. Ликовни опус уметника објашњава да свест савременог друштва занемарује ниво вредности културе живљења и оптерећује духовно стање човека, које се опире и културом бори, како за очување сопствених вредности до граница среће и задовољства, тако и за позитивну свест појединца и друштва у савременом свету. Сакупља позитивни отпад, записује и архивира позитивне емоције, осећања, мисао, срећу, радост, љубав, успомене и све оно што нам нико не може и нема права одузети, у књиге и споменаре душе. У свести која је пољуљана, у садашњем друштву, уметник инсистира да је умереност, оригиналност и једноставност реализације остварења циљева, сведена на јасно изговорене речи.