25. април 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

Сеоске игре Спортског савеза Србије

Под техничком организацијом Спортског савеза општине Кучево и месне заједнице Нересница игре су се одржале у недељу 29.05.2022. године у дворишту Основне школе “Угрин Бранковић” у Нересници са почетком у 10 часова.

Игре су званично отворили председник општине Кучево Др. Иван Рајичић, председница Спортског савеза општине Кучево Драгана Милошевић и представник Спортског савеза Србије Петар Шундић.

На овогодишњим играма надметаће се четири месне заједнице, Дубока, Волуја, Кучајна и домаћин Нересница. 

У односу на прошлу годину када је било 10, ове године такмичари ће се надметати у 11 спортских дисциплина (фудбал, одбојка, народно рвање, бацање камена са рамена, надвлачење штапа, надвлачење конопца, обарање руку, полигон, скок у даљ, шах, а новина је “скакање у џаку”.

Временски услови нису покварили спортски дух који се осетио у ваздуху. Поред велике борбе за победу, такмичари су се међусобно бодрли и дружили.

У веома тесној, напетој, али пре свега фер и спортској атмосфери, у последњој одлучујућој дисциплини „надвлачење конопца“ екипа Нереснице победила је екипу из Волује и тако са освојених 38 бодова други пут за редом победила на „Сеоским играма“. Са 36 бодова екипа Волује заузела је друго место, за њима Дубока са 30 бодова пласирала се на трећем месту, Кучајна, као екипа са најмлађим такмичарима са 17 бодова заузела је четврто место.

Екипа Нереснице ће као победник, ове године представљати општину Кучево на Регионалном такмичењу које ће се одржати у првој половини августа у Кучеву.

Још једном велико хвала свим такмичарима, Спортском савезу Србије, људима из организације, а и волонтерима који су помогли да овогодишње игре протекну без икаквих проблема.

Спортски поздрав и видимо се у августу! 

Извор: Спортски Савез