28. март 2024.

RTV KUČEVO

Radio Kučevo

Miholjski susreti sela

Manifestacija “Miholjski susreti sela” u opštini Kučevo se održavaju 16.oktobra 2021.godine u selu Ravnište, na platou iznad pećine Ravništarka. Organizator Manifestacije je Opština Kučevo pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu. Na manifestaciji učestvuju predstavnici sledećih deset sela : Radenka, Duboka, Voluja, Neresnica, Ševica, Kučajna, Ravnište, Ceremošnja, Cerovica i Kaona .

Miholjski susreti sela počinju defileom učesnika ulicama Kučeva u 10 časova, a zatim se program nastavlja u Ravništu , gde će svako selo-učesnik, predstaviti na najbolji način svoje običaje i tradiciju. Sela će se predstaviti gastronomskim sadržajima – spremanjem pasulja, riblje čorbe, gulaša, kupusa, kačamaka,homoljskog jagnjeta, što će sve moći da se degustira , kao i štandovima sa domaćim proizvodima i predmetima karakterističnim za ta sela .

Kulturno-umetnički program, sa početkom u 12 časova, predstaviće sela narodnim igrama, pesmama, i muzikom iz svog kraja , dok će sportsko takmičenje – pastirski višeboj upotpuniti sadržaj manifestacije, i za sam kraj biće dodeljene zahvalnice, medalje i plakete za najlepše uređeni štand i sela sa najboljim programom.


Dobro došli na Miholjske susrete sela u subotu 16.oktobra 2021.godine od 10 časova.